Help - Search - Members - Calendar
Full Version: question regarding masterserver list
[splatterladder] Board > Gameserver Hosting > Hosting Support
<BHS/3Club
Hello!

We noticed that sometimes (totally randomly it seems) our server (IP 148.251.46.49:27920) does not appear in the ingame browser list.
Is that a problem of

a) us
b) the masterserver
c) the serverhoster

;)

Thx in advance!

-Hans
$mart
Hard to say, but if you check this splatterladder-service, you will have more clues : http://service.splatterladder.com/masterlist/index.php
<BHS/3Club
QUOTE ($mart @ Apr 5 2014, 04:21 PM) *
you will have more clues


Errrr...? In what way would that give us more clues? :-)
I mean this is just the server list that would also be available in the game itself. Correct me if I`m wrong.

But as far as the result is concerned: Server does not show up
Neither with the original name, nor with test names like "123"; "aaa" or whatever.
$mart
Hello,

This morning, your server is in masterlist (I mean I've launched the game, clik PLAY ONLINE, and without REFRESH LIST)

But there is something strange when I search with sl-services : type BHS, clik Search, and your server appear but without name !?!?


OK you have many spaces before name, but if you search another one (EA#Panza, it has more spaces before than you), and it is shown with its name ! Strange.

I don't know why, but sometimes it bugs with the 2.6 list. So you should use the option of ET3.00 to show a second server facade, in the 2.55 list. In this list, it will be always present, but in 2.6 sometimes not.

crash.gif


V55
schnoog
Hi. I have monitored the traffic to and from masterserver. Was not able to find any problem. Will do further investigations
<BHS/3Club
QUOTE
I don't know why, but sometimes it bugs with the 2.6 list. So you should use the option of ET3.00 to show a second server facade, in the 2.55 list. In this list, it will be always present, but in 2.6 sometimes not.


Ok, thank you! We will try that and give feedback if something changed.

QUOTE
Hi. I have monitored the traffic to and from masterserver. Was not able to find any problem. Will do further investigations


Thx!
<BHS/3Club
Unfortunately nothing has changed with the ET3.00 option.

- Server still randomly appears or disappears on the masterlist
- the search on sl-services gives the same result as $mart (server appears with no name)

crash.gif
$mart
Grrr! sorry ET3.00 did not solve.

And when you ask in-game (with rcon) the value of sv_hostname, what is the output ???

@schnoog: we need an engineer !
<BHS/3Club
1st of all: $mart, thx for helping. Very much appreciated!

Ok, now the output of sv_hostname is:
"_________ (blanks) <BHS/3silEnT" default:"Enemy Territory Server"

That`s exactly what is written in the server.cfg.
$mart
You welcome ET fan ! cheers.gif

Your sv_hostname is correct, I can not tell you why 2.6 sometimes show it, sometimes not ... (it happens with etpro and zero player)

But I realize you did not use the option in ET.30 to show your server in 2.55 list! spanking.gif And as I often see, in 2.55 list a server will be 99% time listed xD
Do you use something like that (my complete server-line command) :
etded +set dedicated 2 +set net_ip 0.0.0.0 +set net_port 27960 +set fs_game silent +set com_hunkmegs 192 +set sv_punkbuster 0 +exec silent.cfg +set fs_homepath /wolf +set fs_basepath /wolf +set sv_autoUpdate 0 +set sv_maxGetstatusCheck 1 +set sv_maxGetstatusPerMinute 1200 +set net_port_extra 27961 +set sv_maxclients 64
schnoog
Smart, yes the startup line is set correctly.
QUELLTEXT
./etded +set dedicated 2 +set fs_game silent +set net_ip 148.251.46.49 +set net_port 27920 +set fs_basepath /home/ogp_agent/OGP_User_Files/29 +set fs_homepath /home/ogp_agent/OGP_User_Files/29 +set sv_maxclients 32  +set vm_game 0 +exec "server.cfg" +set omnibot_path "/home/ogp_agent/OGP_User_Files/29/omni-bot" +set omni_enable 1 +set net_port_extra 27921


Thats the process-port lookup output
udp 0 0 148.251.46.49:27920 0.0.0.0:* 1000 199877146 13404/etded.x86
udp 0 0 148.251.46.49:27921 0.0.0.0:* 1000 199877148 13404/etded.x86

Both ports are bound to the et executable with process id 13404
<BHS/3Club
Hello!

A little update:
After the SL maintenance the server is now listed in masterlist. Thx for that! cheers.gif

The server still appears without name here:
http://service.splatterladder.com/masterlist/index.php

which seems to be correlated with the "<" in front of the name. If I take that out, the server is listed with name. But whatever grin.gif

We are happy it is listed in the masterlist now, thanks again to everyone who helped!
Wolf Enstein
I'm glad to hear that you finally got that problem solved, bro super.gif .
432hz
hi :) i am having a problem with my server, it doesnt appear on the serverlist and, here http://service.splatterladder.com/masterlist/index.php

it doesnt even register when i type my ip and port number in. it was fine until wednesday so its been 3 days today and no sign of it ^^

it does appear on the splatterladder serverlist though, but only there. any ideas?

thanks ,

- btw im posting in this thread to save spamming the forum. oh, forgot to say.. i can connect to it from et browser.
TomDome
Hi, whats the server ip or sl.serverpage?
432hz
the server ip is 148.251.46.49:27715

thanks,
TomDome
Sorry for the late reply 432hz, i was creating a newer snap of the Masterlist but then a meeting with schnoog and StoerFaktoR came in between my attempt to see whats up.

Maybe its a character in your servername thats causing a problem, we have had some similar problem here before a while.

As far as i can see atm everything seems fine to me, so this will have to be reviewed by schnoog.

I can try if i see anything in your serverconfig if you agree (no need to post it or send it, if you agree i will just check it on your webspace at sl.hosting). But if i dont see anything wrong, you will have to wait for schnoog.
TomDome
OK i havent found anything in your config that would explain the problem to me.

I have had the following masterservers in my config on jaymod:
// REGISTRATION
set sv_master1 "etmaster.idsoftware.com"
set sv_master2 "master.gamespy.com:27900"
set sv_master3 "master0.gamespy.com"
set sv_master4 "clanservers.net"
set sv_master5 "wolfmaster.idsoftware.com"
set sv_master6 "master3.idsoftware.com"

I dont know if that will solve your problem, but you could try adding them to your config, since you use only one entry.

Schnoog got a message from me to take a look at this, please give him some time since he is very busy atm.
432hz
yeah, no problem tom, i will add the master server entries and see what happens. thanks for your help. whenever schnoog gets time is fine by me.

thanks :)

432hz
hi, still my server is not showing on the master server list. does anyone have some ideas why this might be please ?

no one has joined for a week, which is unusual although i only have a few players return anyway.

any help will be appreciated, thanks : )
TomDome
Hi 432hz,

schnoog activated traffic logging the day we talked about your server. The data packets are sent normally, that was the last news i know. I will try to contact schnoog again, to see if he can help you. cheers.gif
432hz
ok tom - i wonder if the return messages are getting through, if there are any. i dont know gruebel.gif

cheers : )
zbzero
Since im having same issue i will use this topic.

Im experiencing the same issue to my clan server and SL hosting.

The server is not showing up in the game play list.

Someone can please take a look at this?

Server IP: 148.251.46.49:26100

Rod.
zbzero
QUOTE (Dragon! @ Feb 20 2015, 02:46 AM) *


Im talking about game server list when you open ET and click "play online"
Dragon!
If it is available at the link I posted above there is no way it will not be present in-game...

Masterlist crawler is just a web ET browser...
zbzero
QUOTE (Dragon! @ Feb 20 2015, 03:48 PM) *
If it is available at the link I posted above there is no way it will not be present in-game...

Masterlist crawler is just a web ET browser...


Ok but i cant find it there too.

sadd.gif
432hz
hi, well, unfortunately my server still hasn't appeared on the server list yet either.

i've sort of given up on trying, but sometime this weekend i plan to remove all files except the non game ones and basically rebuild from scratch to see if that works.

TomDome
Unfortunately schnoog is very busy at work atm so it still can take some time until he can look at it.
432hz
: ) its back! at last my server has re-appeared in the server list.

thanks for fixing it - or whatever... was it the gremlins ? lol

cheers,
zbzero
QUOTE (432hz @ Feb 21 2015, 05:59 PM) *
: ) its back! at last my server has re-appeared in the server list.

thanks for fixing it - or whatever... was it the gremlins ? lol

cheers,


I see my clan server showing up again!

this is weird
schnoog
I`ve captured all master-server hearthbeats for one week. As I can see, all server sent their hbs on regulary base. I`m unable to find any problems on sl-hosting side.
The packages were sent to the MS....
I`ve no clue what`s going wrong with the MS at all sadd.gif

432hz
hi again, : ) my server is not on the list anymore... i made a new map rotation and after doing !next on jaymod server the server crashed and went into ( watchdog?) where the standard maps kick in.

after messing about a few times with the maps i came to the conclusion that it was canyon_depths_FINAL that was probably crashing the server, as it couldn't load it. anyway this is possibly the same reason the server

dissapeared off the master list last time, as it crashed at some point then also. so.. schnoog.. if you restarted the main server hosting the game servers or did something, no matter how insignificant you may have

thought it was, could you do it again please ? or i guess i might have to wait 2 weeks again for the master list to forgive me .. lol ^^

thanks
432hz (btw this was yesterday)
432hz
just a quick post to say my server has returned to the master browser again grin.gif
$mart
Yo 432hz, tanks for keeping us informed about your issue, we are rarely informed when things go normally xD

But in your case, I think story is not ended : I've just searched your server in services.splatter.com now, and ... absent.
(Maybe I found why, I can make mistake but it will be an easy test for you)

Well, the only 'wild' caracter is '*' in your name, and other servers have it, but are well listed.
But you have the '*' in last position, and I've noticed two servers (for the moment) in the same case than you.
So what about replacing '*' by '#', restart server and see (in one hour) is masterserver has taken your server in account ok ?

V55
432hz
hi $mart : ) thanks for your advice,it is much appreciated, but i can see the server with splatterladder services right now, and it is still in the game browser, but if i have the problem of it dissapearing again then i will try your theory, but for now - i dont want to break it grin.gif

i reckon the problem comes when my server crashes and watchdog thing comes in, ie: stock maps/campaigns. i will surely crash it again sometime, checking out certain maps i'm sure, but i hope not for a while.

cheers mate,
432hz
TomDome
Great that it all works for now again. cheers.gif
StoerFaktoR
The same with our server...

148.251.46.49:27929 Combat-Funzone ProZone

It will not shown in the serverlist. I can make what i want... :/
Changed the hostname , added the sv_masters and and and.
Ive no idea whats wrong sadd.gif
Thats frustrating.

help.gif help.gif help.gif
Wolf Enstein
Our Clan server seems to disappear from the Master Serverlist from time to time too, Stoer, we also have no idea why this happens motz.gif .
StoerFaktoR
QUOTE ({WeB}GANG$TA @ Jun 21 2015, 07:04 PM) *
Our Clan server seems to disappear from the Master Serverlist from time to time too, Stoer, we also have no idea why this happens motz.gif .


From time to time would be ok , but our server never shown in the masterlist...
We only can connect via HLSW or "Connect to IP"


$mart
Hi Stoer, isn't it because ETPRO servers are not shown when empty ?

In this case, if there is a human on the server, it should be listed after some minutes. <= does-it work ?
StoerFaktoR
QUOTE ($mart @ Jun 22 2015, 10:41 AM) *
Hi Stoer, isn't it because ETPRO servers are not shown when empty ?

In this case, if there is a human on the server, it should be listed after some minutes. <= does-it work ?


This can be a reason , i have to look.
Maybe i need more players as only one player on server?
But if i take a look to the hirnlos or hirntot-servers, they only need one player for showing in list.

:/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.